Ginecologie

Clinica VenArt este specializată în chirurgie ginecologică și în ginecologia oncologică.

Datorită medicilor cu o vastă experiență și a tehnicilor medicale inovatoare, asigurăm o experiență operatorie la cele mai înalte standarde de calitate, cu rezultate excepționale pe termen lung în tratarea afecțiunilor ginecologice.

Imaginea ne prezintă un pacient în timpul unui consult medical.

Intervențiile laparoscopice pe care Clinica VenArt le realizează cu succes sunt:

Chirurgia Oncologică, Ginecologică și Chirurgia Sânului

Medicii specialiști din cadrul Clinicii VenArt asigură pacientelor o evaluare preoperatorie optimă și corectă și planuri de tratament individualizate. Datorită aparaturilor performante de care dispunem și a medicilor cu o vastă experiență, reușim să vindecăm numeroase paciente care suferă de cancer la sân sau alte forme de cancer ale tractului genital.

Sterilizare tubară

Metoda contraceptivă pentru cuplurile care nu mai doresc copii.

Adezioliza aderentelor

Din cauza infecțiilor, endometriozei sau a anumitor intervenții chirurgicale, între organele pelviene se poate forma țesut fibros. Acest țesut anormal, denumit aderente, poate conduce la infertilitate sau la dureri pelviene cronice. Adezioliza aderentelor prin metoda laparoscopică este, în prezent, cel mai eficient tratament.

Chisturile Ovariene

Chisturile ovariene pot fi tratate laparoscopic, chisturile ovariene care depășesc 6 centimetri. În cazul în care pacienta nu este gravidă, iar chisturile ovariene persistă mai mult de două cicluri menstruale, atunci este recomandată intervenirea asupra lor printr-o metodă laparoscopică.

Fibromul uterin

Fibromul uterin se dezvoltă sub forma unei tumori benigne în fibrele musculare ale uterului. În funcție de evoluția afecțiunii, de starea pacientei și de dorința acesteia, uterul poate fi păstrat. În acest caz este indicată miomectomia, adică ablația (îndepartarea) laparoscopică a fibromului prin păstrarea uterului. Astfel, funcția reproductivă este păstrată.

Tulburările de statică pelvină

Tulburările de statică pelvină uterul poate aluneca din poziția sa fiziologică normală ca urmare a slăbirii elementelor anatomice. Prolapsul uterin și prolapsul de boltă vaginală pot fi corectate și tratate pe cale laparoscopică: se poate realiza suspensia uterului sau a boltei vaginale prin folosirea unei plase speciale din material biocompatibil.

Tratarea endometriozei

Endometrioza este țesutul endometrial format în afara localizării sale normale. Cel mai adesea, țesutul endometrial anormal se formează în trompele uterine, ovariene sau la nivelul țesuturilor pelviene. Din cauza acestui fapt, țesutul care căptușește uterul ajunge să se dezvolte și în alte regiuni din exteriorul uterului. Țesuturile endometriozice se îndepărtează prin metode laparoscopice, cu rezultate foarte bune. Astfel fertilitatea pacientei este îmbunătățită.

Proceduri oncologice

Înainte de tratamentul chirurgical radical sau a tratamentului chimioterapic, laparoscopia este utilizată ca o procedură de rutină pentru a verifica starea și gradul de evoluție al cancerului. În plus, laparoscopia este utilizată pentru stadializarea cancerului, dar și pentru realizarea biopsiilor. Totodată se pot efectua proceduri precum: omentectomie sau limfadenectomie pelvină și periaortică. Ba chiar mai mult decât atât, se poate efectua și transpoziția ovariană preiradiere pentru scoaterea ovarelor din zona iradiată, pentru păstrarea funcției acestora.

Important!

La clinica VenArt oferim doamnelor posibilitatea efectuării screening-urilor de cancer la sâni. Venart efectuază următoarele intervenții:

Tratamentul chirurgical optim asigură rezultate optime!

Metodele minim-invazive de explorare și operare pe cale abdominală cu ajutorul laparoscopului au următoarele avantaje: